Spørg Bolius

Gaspriser vs. elpriser

Findes der en oversigt på gaspriser contra elpriser. Vil gerne vide, hvornår det kan betale sig at fyre med naturgas i vores etplans hus 144 m2.

Har en luft/luft varmepumpe i stuen, som varmer stue, køkken og entre op uden radiator varme. Værelserne og badeværelserne opvarmes med gas.

Tak for snarlig svar.

Hilsen Olav Jensen

Hej Olav,

Først og fremmest er det vigtigt at sige, at hele huset skal holdes opvarmet med en ensartet temperatur over 18 grader, så det sikres, at der ikke opstår fugtrelaterede skader som fx skimmelsvamp. 

At du supplerer og opvarmer en del af dit hus med en luft til luft-varmepumpe, lyder som en god ting - og det især når eller hvis prisen på naturgas er høj. En høj pris på naturgas vil dog også have indflydelse på strømprisen. Men igen er det vigtigt, at der i de rum som varmepumpen ikke dækker, er den samme temperatur.

Da vores naturgas ikke aflæses digitalt, behøver du ikke tænke over hvornår den er billig og dyr.

Gasselskaberne handler den dagligt, men vi som forbrugere køber den til en fast gennemsnitlig pris eller en variabel pris fx hver måned (bagudregnet).

Du skal derfor bruge dit naturgasfyr hele tiden og opvarme hele huset. Der hvor du kan spare, er ved at vælge det rette abonnement i forhold til dit forbrug.

Gasprisguiden.dk giver dig en oversigt over forskellige selskaber, men du er nødt til selv at gå ind på de forskellige selskaber og se hvilke abonnementer, de har, samt hvilke gebyrer mv. de også tager, for der kan være meget forskel.

God fornøjelse med undersøgelserne.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden