Spørg Bolius

Flagermus

Hej Bolius, vi har desværre nogle udfordringer med et ellers ret spændende dyr, nemlig flagermus.

Vi har i de sidste 3 år haft besøg i sommerperioden af en hel koloni af flagermus. Jeg har forsøgt at lukke alle huller mellem gavlene og tagstenene, men det har ikke været af stor hjælp. Vi kan næsten ikke sidde udenfor om aften så mange de er, og så lavt de flyver. 

Er der nogle forslag? Kan man eftermontere fuglegitter under tagryggen, da flagermusen er flyttet derind efter mit forsøg? Har kontaktet Naturstyrelsen uden særlig meget hjælp. Håber at høre fra jer

Mvh Marco, aka den lokale Batman

Hej Marco
Tusind tak for dit spørgsmål.
 
Det lyder som om, at der er ekstremt mange flagermus lige ved jeres hus!
 
Som Naturstyrelsen sikkert sagde da du kontaktede dem, så er flagermusen totalt fredet og derfor er der ikke særligt meget man må gøre, hvis man skal skille sig af med.
 
Heldigvis findes der skadedyrsbekæmpere, der er specialiseret i at fjerne flagermus fra boliger, og det tænker jeg helt klart vil være det bedste bud i dit tilfælde.
De fjerner flagermusene ved at aflukke alle huller i huset, hvor flagermusene kan komme ind og ud, og så placerer de en stofpose foran det primære indgangshul i huset, som alle flagermusene så vil blive fanget i. Derefter kører skadedyrsfirmaet flagermusene væk, og slipper dem ud i naturen LANGT væk fra huset.
 
Det koster typisk mellem 5.000 og 20.000 kr. at få sådanne skadedyrsbekæmpere ud, alt efter omfang.
Det er kun lovligt at fjerne flagermus i perioderne 15. april til 15. maj og 15. august til 15. september, så du kan forhåbentlig lige nå at få dem fjernet nu her i den kommende periode.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Sarah Sonne Glatz, fagekspert

Aktuelt på forsiden