Spørg Bolius

Ejerforening, hvor mange stemmer kan en enkelt ejer af flere udlejede lejligheder have?

Spørgsmål:

Hej,  jeg prøver lige at spørge om BOLIUS vil give mig et svar på følgende spørgsmål, fra ejerlejlighedsloven.

I ejerlejlighedsloven loven §2 stk.4 står der skrevet, at en ejer af flere ejerlejligheder ikke kan deltage i afstemning med fordelingstal for ejerlejligheder, der er genudlejet pr. 1, januar 1980 og frem. Dette omfatter både bolig- og erhvervslejligheder. Bestemmelsen betyder, at ejerens mulighed for at gøre sine interesser gældende ved generalforsamlingens almindelige afstemning reduceres efterhånden som lejlighederne genudlejes i stedet for at blive frasolgt. Et andet sted på nettet kan man læse en enkelt person eller firma maksimal kan have 1/3 af stemmerne ved en generalforsamling i en ejerforening.

Er begge udsagn mon OK?

Med venlig hilsen og tak på forhånd

Niels J

Hej Niels Jørgen.

Ja, det er korrekt, at ejerens indflydelse reduceres i takt med løbende genudlejning. Den omtalte regel i ejerlejlighedsloven skal forhindre, at den oprindelige ejer kun sælger netop så mange af lejlighederne, at ejeren bevarer majoriteten på generalforsamlingen, idet ejeren - i stedet for at sælge - udlejer de resterende lejligheder.

Den anden del af dit spørgsmål skal omvendt besvares benægtende. Der gælder ikke nogen egentlig maksimeret begrænsning for en ejers stemmeandel.

Normalvedtægten gælder i de tilfælde, hvor ejerforeningen ikke har vedtaget sine egne vedtægter. Ovenstående er således skrevet med forbehold for, at din ejerforening har vedtaget egne vedtægter eller supplerende vedtægter.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Nikolaj Wessel Tromborg, advokat

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden