Spørg Bolius

Der er vand i vores carport – hvad kan vi gøre?

Hej

Vi har carport med tilhørende skur, og hvert år når der falder kraftig regn, opstår der en pøl af vand lige under den ene væg til ind til skuret. Det gør, at der både er vand tæt ved hvor bilen står og vand indenfor i skuret. Det gør både skuret meget fugtigt, og træet i væggen har tydelige spor efter at have suget vandet op.

Vandet kommer ikke direkte fra tagrenden, men pibler op gennem stenene (jorden) i skuret. Er der noget, vi kan gøre her? Er der nogen simpel løsning, som ikke kræver, at alt skal graves op?

Hvis der skal professionel hjælp til, hvad skal der så laves, og hvilken type håndværker kan lave dette?

På forhånd mange tak!

Det lyder ikke så godt.

Der kan reelt blot være tale om højtstående grundvand på din grund, hvor oplandet/området omkring din grund bare bliver fyldt med vand.

Prøv at slå din adresse op på hjemmesiden www.dingeo.dk. Derinde kan du se disse forhold.

Og ellers skal du have kigget ud på den anden side af skurets vægge. Er der fald ind mod skuret? Hvis der er det, er det selvsagt naturligt nok, at der løber vand til. Og så handler “blot” om at sikre sig imod dette, enten ved at ændre afvandingsforholdene udenfor, eller at få lavet et linjedræn eller lignende omkring skuret.

Nogle forhold kan ændres ved at grave op og sikre, at jorden under belægningen er bedre til at dræne vandet væk, men det er også nemmere sagt end gjort, og kræver som nævnt, at der graves op.

Det vil være en anlægsgartner, der skal hjælpe dig her.

Jeg håber, I kan bruge mit svar. Held og lykke med det.   

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden