Siden oktober 2020 har boligejere kunnet søge om tilskud via Bygningspuljen til to formål – skift til varmepumpe og energiforbedringer af boligen, fx isolering og udskiftning af vinduer. 

Ordningen var utroligt populær. Hver gang, der blev åbnet for en ny runde ansøgninger, blev puljen hurtigt tømt.

Ifølge Energistyrelsen, som stod bag distributionen af midlerne fra Bygningspuljen, blev der frem til 1. juli 2022 givet tilsagn om tilskud for 1.157 millioner kroner fordelt på 39.573 tilsagn og fire puljerunder.

I 2023 åbnede to nye, og mere målrettede tilskudspuljer, hvor du som boligejer kan søge. Opsplitningen af Bygningspuljen følger af den politiske aftale Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022.

Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen har erstattet Bygningspuljen

I første omgang åbnede puljen – Varmepumpepuljen – hvor du kun kan søge om tilskud, hvis du vil skifte til varmepumpe i boligen. Den åbnede for første gang 12. september 2023.

Bemærk, at stadig er gældende, at hvis du bor i et område, hvor der er eller kommer fjernvarme, kan du ikke søge om tilskud til varmepumpe.

Energirenoveringspuljen åbnede for første gang 11. oktober 2023. Her kan du søge om tilskud til energiforbedringer, fx mere isolering på loftet eller udskiftning af vinduer, samt tilskud til et vandbåren fordelingsanlæg til radiator og gulvvarme, hvis du ikke har et sådant i forvejen og gerne vil konvertere til fjernvarme eller varmepumpe.

Hvor mange penge er der i Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen?

Det har ændret sig fra år til år, hvor mange penge der er i de to tilskudspuljer.

I 2023 var den samlede pulje penge for de to puljer er på 340 millioner kroner, som blev fordelt med 236 millioner kroner til Varmepumpepuljen og 102 millioner kroner til Energirenoveringspuljen.

Energistyrelsen anbefaler at holde øje med nyt omkring puljerne her.