Spørg Bolius

Biogas i fremtiden?

Hvorfor bruges der ikke biogas i stedet for naturgas? 

Biogas er miljøvenligt, og vi har selv ubegrænset tilgang til biogas. Eksisterende naturgas rør/fordeling kan bruges med en lille ændring. Dette vil spare boligejere for en udgift til installation af nyt anlæg. Typisk en udgift på over 100.000 kr. pr. husejer.

Det er min opfattelse, at man totalt overser en miljøvenlig løsning på problemet.

Mvh Børge

Hej Børge,

Biogas vil i et eller andet omfang udgøre den kommende fremtids energiforsyning, selvom det stadig diskuteres, hvor CO2-neutralt/miljøvenligt det er.

De vedvarende energiformer vil være de største, og derfor vil biogassen, som det er nu, kun skulle være til industrien og ikke til de private.

Årsagen skyldes, at det vil kræve et for stort infrastrukturelt ledningsnet, som for få er tilkoblet. 

Som naturgasforsyningen er nu, betaler man det samme for at blive forsynet, uanset hvor langt naturgassen skal transporteres. Dette vil sandsynligvis ændre sig i fremtidens ledningsnet, hvor det samme må gælde for biogassen. Derfor vil det kun være få, der vil blive forsynet af det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden