Spørg Bolius

Vi brænder fødderne på terrassen

Vor træterasse er med hårdt træ, som vi har givet Bona decking oil. 
Preblemet er nu, at gulvet bliver meget varmt om sommeren, som kræver at vi har fodtøj på, når vi bruger terassen. Træet er mørkebrunt, men det er vel ikke farven, men olien der tiltrækker solens stråler?
Vi kan ikke slibe træet mere, da skruerne så bliver fritliggende, så hvad gør vi for at neutralisere varmen i brædderne?

Mvh Eyvind

Kære Eyvind.

Ja, det er desværre en udfordring med de mørke terrasser.

Det er faktisk farven på træet, der har betydning for, hvor meget varme det absorberer. Mørke farver absorberer mere sollys og bliver derfor varmere end lyse farver. Olien har ikke direkte indflydelse på varmeabsorptionen, men den kan ændre træets farve, hvilket indirekte kan påvirke, hvor meget varme det absorberer. Olie gør generelt træ mørkere.

Der er ikke meget at gøre ved det -  jeg har ikke en god løsning til dig. Medmindre du ændrer look - og behandler dit træ med noget hvidpigmenterende. Der findes hvide olier, men der findes også kiselbaserede produkter som lysner træet. Husk at spørge producenten om det kan anvendes på jeres type træ, og med den eksisistende olie som allerede er anvendt.

Held og lykke 

Relaterede artikler:

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden