Spørg Bolius
Er det en god ide med hulmursisolering af patriciervilla fra 1927 – og hvilken type isolering er bedst?
Hej Bolius
Vi er ejer af en patriciervilla bygget i 1927 - 3 etager og i alt 460 kv.m., og overvejer nu "endelig" at få hulmursisoleret.
Det er ret tykke mure, hvori er placeret såvel de skjulte nedløbsrør samt diverse vand- og varmerør - hvilke ting skal man så især være opmærksom på i forbindelse med isolering?
M.v.h.
Jørn M
Hej Jørn
Vi kan starte med det simple, som handler om, at hvis I ved at løber diverse rørføringer i væggene, så skal de passe på med ikke at bore ind i dem.
Ved huse som jeres ville jeg foretrække, at man fik taget nogle sten ud forinden selve indblæsningen, ja faktisk før selve tilbudsgivningen.
Der er stor forskel på hulrummene i disse huse, og mange af er fyldt op med brokker, mørtel og deslige. Og dermed kan det i værste fald vise sig, at være omsonst med et forsøg på hulmursisolering.
Videre skal I være opmærksomme på, at huset ikke må lide af væsentlige fugtproblemer i murværket. Eksempelvis skal fugerne være intakte så der ikke trænger vand ind, og så må husets facaderne heller ikke lide af opstigende grundfugt. For med en hulmursisolering, kan der være risiko for frostsprængninger, hvis væggene er våde/fugtige.
Så er der selve valget af isoleringsmateriale. Til sådanne gamle huse foretrækker jeg den gode gamle mineraluld, og særligt hvis der er skorstene og deslige igennem væggene, så der kunne være risiko for antænding. Men ellers er grafitcoated polystyrenkugler også et godt valg til denne type vægge.
Men alt dette bør komme an på en grundig forundersøgelse af huset først.
Læs mere om hulmursisolering her: Sådan vælger du ny hulmursisolering
Ps. Det bør være absolut rentabelt for et hus som jeres.
Med venlig hilsen